Friday, 18 December 2015
ေရစိမ္ၿပီး စိတ္ထားတဲ့ကြမ္းသီးစိတ္
ေရစိမ္ၿပီး စိတ္ထားတဲ့ကြမ္းသီးစိတ္ ေတြကို အလံုပိတ္အခန္းထဲမွာ ကန္႔(ဆာလဖာ)မႈန္႔ ကို မီးရွိဳ႕ျပီးထြက္လာတဲ့ အေငြ႔နဲ႔ေပါင္းတယ္။ ကန္႔႐ိုက္တယ္လို႔ ေခၚပါတယ္။
ကန္႔ကို မီး႐ွိဳ႕လို႔ ထြက္လာတဲ့ ဓာတ္ေငြ႕နဲ႔ ကြမ္းသီးစိတ္ မ်က္ႏွာျပင္က ေရအစိုဓာတ္ ဓာတ္ျပဳခ်ိန္မွာ ဆာလျဖဴရစ္အက္ဆစ္အေပ်ာ့စားျဖစ္လာၿပီး ကြမ္းသီး မ်က္ႏွာျပင္ကို အက္စစ္က တိုက္စားလိုက္တယ္။
အဲဒီအခါမွာ နဂိုကခပ္ညိဳညိဳကြမ္းသီးဟာ ေဖြးျဖဴၿပီး စားခ်င္စဖြယ္ျဖစ္သြားေရာဗ်။
ကန္႔ဖိုထဲက ထြက္လာကာစ ကြမ္းသီးစိတ္ကို နမ္းၾကည့္ဖို႔မေျပာနဲ႔ အရမ္းျပင္းတဲ့အနံ႔ဆိုးေၾကာင့္ ကန္႔ဖိုဖြင့္ခါစမွာ အထဲကို လူမဝင္ႏိုင္ပါဘူး။
အဲဲ့လိုအန႔ံျပင္းတဲ့ ကြမ္းသီးစိတ္ ကိုမွ ကြမ္းယာဆိုင္ကို ပို႔တဲ့လူေတြက ဝယ္ၾကတယ္။
အန႔ံျပင္းေလ ၊ မိႈအတက္သက္သာေလ အထားခံေလကိုး။
ကန္႔ဖို႔ အနားမွ႐ွိတဲ့ ေခါင္မိုးသြပ္ေတြဟာ လ ပိုင္း အတြင္းမွာပဲ ေဆြးေျမ့ျပတ္က်ကုန္တယ္။
ကန္႔ဖိုတံခါးမွာ ပတၱာတို႔ ေမ်ာက္လက္တို႔ တပ္ထားရင္ တစ္လမခံဘူး ကန္႔ေငြ႔စားၿပီး ျပတ္က်ကုန္တယ္။
ကန္႔ဖိုမွာ ဒိုင္ခံအလုပ္လုပ္တဲ့ အလုပ္သမားေတြဟာ ၅/၁၀ႏွစ္အတြင္း ႐ွဴနာ႐ိႈက္ကုန္းေတြျဖစ္ကုန္ၾကတယ္။ မနက္ခင္း ဖိုဖြင့္ကာစမွာ အထဲဝင္ၿပီး ကြမ္းသီးထမ္းထုတ္ရသူေတြ အဆိုးဆံုးပဲ။
ဒါက မန္းေလးဒီဖက္ ေအာက္ျမန္မာျပည္နဲ႔ ရန္ကုန္မွာ ကြမ္းသီးစိတ္လုပ္ၾကတဲ့နည္းပါ။
(ကြမ္း အႏၲရာယ္ ကို လက္လွမ္းမွီ သေလာက္တင္ျပပါမယ္။ စားတာမစားတာ ကိုယ္ပိုင္ ဆုံးျဖတ္ခ်က္သာ ျဖစ္ပါေၾကာင္း)
ကြမ္တန္း မင္းရာဇာ
Subscribe to:
Posts (Atom)