-->
မဂၤလာပါဗ်။ Min Yar Zar(Kuantan Malaysia)မွ ႀကိဳဆိုပါတယ္ဗ်ာ။

Thursday, 4 February 2016

ဂ်ပန္လူမ်ိဳးေတြရဲ႕ တန္ဖိုးႀကီး ငါးအစိမ္း ငါးပူတင္းဟင္းလ်ာ ( Fugu Sashimi )






ဂ်ပန္လူမ်ိဳးေတြရဲ႕ တန္ဖိုးႀကီး ငါးအစိမ္း ငါးပူတင္းဟင္းလ်ာ
( Fugu Sashimi )
ဂ်ပန္လို ဖုငူ Fugu အဂၤလိပ္လို Puffer fish လို႕ေခၚတဲ့ ငါးပူတင္းငါးအစိမ္းဟင္းလ်ာကေတာ့ အင္မတန္ေစ်းႀကီးတဲ့အတြက္ေၾကာင့္မို႕လို႕ လူလတ္တန္းစားေတြကေတာ့ သိပ္ၿပီးစားသံုးေလ့မရိွပါဘူး။
ဖုငူငါးအရွင္တစ္ေကာင္ကို ဂ်ပန္ယန္းေငြ တစ္ေသာင္းေက်ာ္ေပးရတာေၾကာင့္ ျမန္မာေငြ သိန္းေက်ာ္က်သင့္ပါတယ္။
ဂ်ပန္နိုင္ငံမွာေတာ့ ဖုငူဆာရိွမိ ငါးအစိမ္းဟင္းဟာ ထိပ္တန္းစားဖြယ္ဟင္းလ်ာတစ္ခုပဲျဖစ္ပါတယ္။
အေၾကာင္းရင္းကေတာ့ ဖုငူငါးဟာ ေစ်းႀကီးတဲ့အျပင္ သူ႕ရဲ႕တစ္ကိုယ္လံုးမွာ လူကိုေသေစတဲ့ အဆိပ္ေတြျပည့္ေနလို႕ပါပဲ။
အဆိပ္ေတြဟာ ဆိုင္ယာနိုက္ထက္ျပင္းၿပီး အစာအိမ္ အူ ကလီစာ နဲ႕ လိင္အဂၤါေတြမွာ ရိွေနတတ္ပါတယ္။
ဒီေတာ့ ဖုငူငါးကို အႏၲရာယ္ကင္းစြာ စားသံုးနိုင္ဖို႕ လိုင္စင္ရကြ်မ္းက်င္စားဖိုမႉးမ်ားကသာ ခ်က္ျပဳတ္ျပင္ဆင္ခြင့္ရိွပါတယ္။
အဲဒီလို လိုင္စင္ရရိွဖို႕ကလည္း အလြန္ခက္ခဲတဲ့ သင္တန္းမွာ ၂ နွစ္ေက်ာ္ ေလ့က်င့္သင္ၾကားၿပီးမွသာ လိုင္စင္ရစားဖိုမႉးျဖစ္နိုင္မွာပါ။
ဒီလိုကြ်မ္းက်င္မွာသာ ငါးရဲ႕အဆိပ္ေတြကို ဖယ္ရွားၿပီး အႏၲရာယ္ကင္းစြာ စားသံုးနိုင္မွာပါ။
ထိပ္တန္းစားေသာက္ဆိုင္ႀကီးေတြကလည္း ဒီလိုလိုင္စင္ရစားဖိုမႉးေတြကို လစာႀကီးႀကီးေပးၿပီးေခၚၾကရပါတယ္။
ဂ်ပန္နိုင္ငံမွာ လြန္ခဲ့တဲ့ နွစ္ေပါင္း မ်ားစြာကတည္းက ဖုငူငါးကို စားၿပီး နွစ္စဥ္လူ ၁၀၀ ခန္႕ေသဆံုးေလ့ရိွပါတယ္။
ယေန႔ေခတ္မွာေတာ့ အနည္းဆံုး လူ ၃ ေယာက္ခန္႕ ေသဆံုးတာကို သတင္းေတြမွာ ဖတ္ရႈသိရိွရပါတယ္။
ဖုငူငါးရဲ႕အဆိပ္ဟာ ေျဖေဆးမရိွပါဘူး စားမိရင္ ခ်က္ခ်င္း နွလံုးခုန္ရပ္တန္႔ေစၿပီး
ကိုယ္တြင္းကလီစာေတြအားလံုး အလုပ္မလုပ္ေတာ့ပဲ မ်က္စိသူငယ္အိမ္ကလည္း လူေသနဲ႕မျခားေတာ့ပါဘူး။
ဆရာဝန္ေတြေတာင္မွ ငါးအဆိပ္မိထားတဲ့လူနဲ႕ လူေသကို ခဲြျခားရတာ အလြန္ပဲ မွားယြင္းတတ္ပါတယ္။
အဆိပ္မိထားတဲ့ သူဟာ ခ်က္ခ်င္းေသဆံုးမွာ မဟုတ္ေသးပဲ လႈပ္ရွားနိုင္ျခင္းမရိွေတာ့ေပမယ့္ အျပင္ကေျပာဆိုေနတာေတြကို သိရိွခံစားေနရမွာ ျဖစ္ပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္ အဆိပ္မိတဲ့သူေတြဆိုရင္ ခ်က္ခ်င္းမသၿဂႋဳလ္ေသးပဲ ရက္အနည္းငယ္ထားၿပီးမွသာ သၿဂႋဳလ္ၾကပါတယ္။
ျပန္သတိလည္လာတာမ်ိဳးရိွခဲ့ဘူးတယ္ဆိုေပမယ့္လည္း အလြန္နည္းပါးၿပီး ေသဆံုးသြားၾကတာမ်ားပါတယ္။
အဲဒီေတာ့ ဒီေလာက္အႏၲရာယ္မ်ားၿပီး ေစ်းႀကီးတဲ့ ဖုငူ ငါးပူတင္းငါးကို ဘာေၾကာင့္စားသံုးေနၾကတာလည္းလို႕ သိခ်င္ၾကမွာပါပဲ။
ဖုငူငါးကို စားတဲ့သူေတြကေတာ့ သူ႕ရဲ႕ထူးျခားတဲ့ အရသာရိွၿပီး စားလိုက္ရင္ ပါးစပ္ထဲမွာ အနည္းငယ္ထံုက်င္တဲ့ အရသာနဲ႕အတူ စိတ္လႈပ္ရွားရတဲ့ ခံစားခ်က္မ်ိဳးကို ျဖစ္ေပၚေစတယ္လို႕ ဆိုပါတယ္။
ဘယ္လိုပဲျဖစ္ျဖစ္ ဂ်ပန္လူမ်ိဳးေတြကေတာ့ ငါးအစိမ္းတစ္ပဲြကို ျမန္မာေငြ ၂ သိန္းေက်ာ္ က်သင့္ၿပီး အႏၲရာယ္ရိွတဲ့  ငါးပူတင္းကို မက္မက္ေမာေမာ စားသံုးေနၾကဆဲပဲ ျဖစ္ပါတယ္။
ကြမ္တန္းမင္းရာဇာ

No comments:

Post a Comment